Frozen in het Nederlands: wie doen de stemmen?

Razend populair is de Disneyfilm uit 2014: frozen. We kennen allemaal misschien wel de vrolijke liedjes uit de film. Vooral bij kleine kinderen zullen deze meezingers zeer geliefd zijn. Maar wie doen de Nederlandse stemmen eigenlijk? Wij laten hier zien welke Hollandse gezichten er achter de personages als Anne, Elsa en Olaf zitten! 

Frozen: het prachtige verhaal over sneeuwkoningin Elsa die met haar speciale krachten het koninkrijk in een eeuwige winter betovert. Misschien hebben we allemaal het verhaal al eens gezien, zeker wanneer er kinderen in het spel zijn (dan zal de film inmiddels wel vaker dan een keer voorbij zijn gekomen). De filmliedjes zijn ook weer fantastisch en blijven een lange tijd hangen. We kennen vast allemaal het bekende ‘Let It Go’ nummer van Elsa. Maar hoe zit dit bij Frozen in het nederlands? Wie doen daar de stemmen voor Anna, Elsa en Olaf en wie zingen de liedjes in?

Bestel bij Bol.com de DVD Frozen in het Nederlands, Engels en Vlaams voor €9,99.

frozen in het nederlands kopen

bestel knop 2

De stemmen van Frozen in het Nederlands

Wanneer we kijken naar de Nederlandse versie van Frozen, dan zien we veel bekende namen voorbij komen, vooral namen uit de musicalwereld. De stem van ijskoningin Elsa wordt ingesproken door Willemijn Verkaik, die we kennen van musicals als Wicked. Noortje Herlaar spreekt de stem in van Anna. We kennen Noortje van het programma ‘Op zoek naar Mary Poppins’, welke ze gewonnen had en waardoor ze uiteindelijk ook Mary Poppins speelde. Acteur Benja Bruijning heeft de stem van Kristoff tot zich genomen en Carlo Boszhard die van de vrolijke sneeuwpop Olaf. Al eerder werkte Carlo mee aan Disney producties, waaronder de musical Beauty And The Beast, waar hij de rol van Lumière speelde. De rol van Hans wordt vertolkt door de acteur Oren Schrijver en Oaken van Tony Neef. En dan hebben we de bekendste stemmen zo’n beetje wel gehad! Voor het complete overzicht, ook voor de Vlaamse versie, kan je de tabel hieronder bekijken:

Personage Engelse stem Nederlandse stem Vlaamse stem
Elsa, de sneeuwkoningin Idina Menzel Willemijn Verkaik Elke Buyle
Anna Kristen Bell Noortje Herlaar Aline Goffin
Kristoff Jonathan Groff Benja Bruijning Guillaume Devos
Olaf Josh Gad Carlo Boszhard Govert Deploige
Hans Santino Fontana Oren Schrijver Jelle Cleymans
Oaken Chris Williams Tony Neef Bert Van Poucke
Duke (Hertog van Wesselburg) Alan Tudyk Reinder van der Naalt Karel Deruwe
Pabbie/Opa Ciarán Hinds Leo Richardson Anton Cogen
Kai Stephen J. Anderson Fred Meijer Ludo Hellinx
Koningin van Arendelle Jennifer Lee Jannemien Cnossen  
Koning van Arendelle Maurice LaMarche Huub Dikstaal  
Bulda Maia Wilson Ingrid Simons  
Gerda Edie McClurg Edna Kalb  
Bisschop Robert Pine Ewout Eggink  
Jonge Elsa Eva Bella Coco Urbanus  
Kleine Anna Livvy Stubenrauch Manou Jue Cardoso  
Tiener Anna   Chelsea Hegener  

Een diverse cast dus, vol bekende namen uit de entertainmentindustrie! Geen wonder dat de Nederlandse versie van Frozen ook zeer geliefd is onder Disneyliefhebbers. Ook de liedjes hebben in het Hollands een andere titel dan de Engelse versie. Zo heet het nummer ‘Do You Want To Build A Snowman’ in het Nederlands ‘Zullen Wij Een Sneeuwpop Maken’. En ‘Let It Go’ heet ‘Laat Het Los, Laat Het Gaan’ en ‘For The First Time In Forever’ ‘Voor Het Eerst Na Al Die jaren’. Wanneer je alleen de Engelse versie gewend bent is dit een leuke manier om de film Frozen eens op een andere manier te leren kennen!

frozen in het nederlands dvd

bestel knop 2

Frozen in het Nederlands kopen

Bij Bol.com kan je eenvoudig online de DVD Frozen in het Nederlands bestellen. Je kan dan kiezen uit zowel de Engelse als de Nederlandse en Vlaamse uitvoering. Ideaal wanneer je het leuk vindt om de film in meerdere talen te bekijken! Daarnaast staat er op de DVD een korte bonusfilm ‘Get A Horse!’. Voor liefhebbers van Disney mag deze DVD zeker niet ontbreken in de kast. Niet voor niets is de film een gigantisch succes geworden de afgelopen jaren!

Bent u op zoek naar unieke Disney merchandise? Breng een bezoekje aan Gottalovedis.com!