Hoe lang borstvoeding geven? Lees hier alle belangrijke tips!

Borstvoeding geven, het ene stel kiest er wel voor en het andere stel niet. Wat vaststaat is dat het geven van moedermelk na een bepaalde periode niet meer noodzakelijk is. Maar wanneer is deze periode eigenlijk? En welke voedingsbeha is het meest geschikt om tijdens de voedingsperiode te dragen? Wij geven in dit artikel de belangrijkste tips! 

Moedermelk geven is tijdens de eerste maanden van de baby een belangrijk punt. Maar nu vraag je je wellicht af: hoe lang borstvoeding geven aan de baby? De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert ook dat baby’s tot zes maanden uitsluitend borstvoeding krijgen. Wat gebeurt er na deze periode? Een gezonde baby maakt dan de overstap naar bijvoeding. Dit betekent niet dat het geven van borstvoeding stopt, dit blijft nog steeds de belangrijkste voedingsbron. Maar op deze manier leert je kindje ook geleidelijk ander voedsel kennen. Het is belangrijk dat de ‘borstvoedingrelatie’ blijft bestaan tot tenminste na het tweede levensjaar. Wanneer de baby aangeeft geen behoefte meer te hebben aan melk van de moeder, is het een goed moment om helemaal te stoppen. Bij de een is dit vroeger dan de ander. Sterker nog, de gemiddelde leeftijd van baby’s wereldwijd die helemaal stoppen met drinken van moedermelk is vier jaar en twee maanden. Dit is een erg breed begrip, want bij iedereen is dit weer anders. Schat daarom zelf de situatie in wanneer jij denkt dat jouw kind geen behoefte meer heeft aan de borst. In de meeste gevallen gaat dit vanzelf, omdat kinderen rond drie of vier jaar zelf heel goed kunnen aangeven wanneer ze er nog behoefte aan hebben.

 

Welke voedingsbh voor borstvoeding?

Een goede voedingsbh is zeer belangrijk. Al tijdens de zwangerschap groeien en veranderen de borsten, waardoor ze extra comfortabele ondersteuning verdienen. Er zijn voedingsbeha’s op de markt die daarom al tijdens de zwangerschap gedragen kunnen worden, zodat zware borsten op prettige wijze ondersteund worden. Als we kijken naar de bestverkocht voedingsbeha van Bol.com, de Carriwell Meegroei-Voedingsbeha, zien we ook dat dit een van de eigenschappen is. De gratis meegeleverde extender zorgt ervoor dat de beha in de breedte verlengt kan worden, waardoor het voor een langere periode tijdens en na de zwangerschap in de juiste afmeting versteld kan worden. Dit is ideaal, want de gemiddelde zwangere vrouw koopt al snel drie verschillende maten beha’s tijdens de zwangerschapsperiode, gezien de borsten steeds meer groeien. Met een beha als deze ben je in een klap klaar. Wanneer het kindje geboren is kan je hem gebruiken als comfortabele voedingsbeha. Je kan kiezen uit een zwarte of witte versie en de prijs bedraagt €30,95.

De Carriwell Meegroei-Voedingsbeha is de bestverkochte voedingsbh van Bol.com

hoe lang borstvoeding

bestel knop 2

Andere babyproducten bestellen

In dit artikel gaven we antwoord op de vraag: hoe lang borstvoeding geven? En we gaven daarbij een tip voor een goede voedingsbeha. Ben je nou op zoek naar nog meer goede en betaalbare producten voor jouw kindje (op komst)? Neem dan eens een kijkje bij de rest van het assortiment van Bol.com. Niet alleen hebben ze hier de juiste positiekleding voor zwangere moeders, maar ook alle producten voor de baby. Denk bijvoorbeeld aan de complete babykameruitzet, kleertjes, beddengoed, luiers of kinderwagens. Je kan de prijzen eenvoudig sorteren van laag naar hoog, of je kan in een oogopslag de best beoordeelde artikelen bekijken. Zo weet je zeker dat je de juiste kwaliteit in huis haalt. En bestel je vandaag, dan heb je het hoogstwaarschijnlijk morgen al binnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *