Wanneer baby schoenen aandoen?

Heb jij net een kindje gekregen en vraag je je af: wanneer baby schoenen aandoen? In dit artikel vertellen we de tips en reiken we een aantal handvatten aan. Vaak zie je zoveel schattige, piepkleine schoentjes in de winkels liggen en ben je geneigd ze vast mee te nemen. Voordat je het weet heeft de kleine een schoenencollectie waar je u tegen zegt, voordat het lopen überhaupt is begonnen. Maar in hoeverre is dit ook echt nodig? Vanaf welke leeftijd is het verstandig om schoenen aan te trekken en vanaf welke leeftijd juist niet?

Een gezonde ontwikkeling van voetspieren

Uiteindelijk geldt: wanneer een baby stapjes kan zetten, zijn schoentjes eigenlijk pas belangrijk. De exacte leeftijd is natuurlijk voor elk kind hierin verschillend. Ofwel is jouw baby nog zodanig jong dat hij/zij voornamelijk nog ligt of zit, dan zijn sokjes of slofjes om de voeten te verwarmen voldoende. Sterker nog, dit is een grote aanrader. Om nu schoenen aan te doen heeft namelijk geen enkele functie, gezien de voeten niet met de grond in aanraking komen. Zelfs wanneer de baby aan de hand voor het eerst met de grond in aanraking komt is het goed om nog geen schoentjes te dragen. Zo kunnen de spieren in de voet zich op een natuurlijk wijze ontwikkelen en wennen aan deze manier van staan en bewegen. Ook wanneer de baby zelfstandig aan de hand van het vasthouden aan meubel vooruit beweegt zijn sokjes nu voldoende. Een sokje met antislipzool tegen uitglijden is een hele grote aanrader voor deze fase.

Na de eerste stappen pas schoenen aandoen

Wanneer de baby echt zelfstandig zijn eerste stappen heeft gezet en dus steeds vaker en meer op verkenning gaat, is het pas van belang om schoenen aan te doen. De schoenen krijgen nu ook pas een echte functie: het ondersteunen van de voet en ruimte bieden voor een verdere gezonde ontwikkeling van de voeten. Natuurlijk is het al goed om een paar schoenen in de kast te hebben staan, zodat je deze aan kan trekken wanneer het zover is. Maar voor de eerste fase is de babytijd tot aan het zelfstandig lopen is het absoluut niet noodzakelijk om schoenen aan te trekken. Pas als de kleine gaat lopen is het tijd om op verkenning te gaan en hierbij goed ondersteund te worden door degelijke babyschoenen!

Dit zijn de best beoordeelde babyschoenen op Bol.com!