Wanneer babyschoenen kopen?

Ben jij in blije verwachting of heb je net een kleintje gekregen en vraag je je af: vanaf wanneer babyschoenen kopen? In dit artikelen vertellen we je waar je op moet letten en wanneer bij je baby schoenen aantrekken pas noodzakelijk wordt. Veel mensen laten zich meeslepen door het enthousiasme van het zien van de piepkleine, kneuterige schoentjes in de winkel. En dat is ook logisch want ze zien er ook schattig en lief uit. Maar of het voor de baby ook echt nodig is om ze in zo’n vroeg stadium al aan te trekken, leggen we je hier graag uit. Want wat is nou een ideale leeftijd voor babyschoenen?

De ontwikkeling van voetspieren

De ontwikkeling van voetspieren is iets heel belangrijks voor kleine baby’s. Daarom is het voor een pasgeboren baby een afrader om direct schoentjes te dragen, hoe schattig dit ook eruit ziet. Een schoen heeft op deze leeftijd nog totaal geen functie: de baby zit of ligt voornamelijk en het zetten van stappen is nog niet mogelijk. Het dragen van sokjes of slofjes om de voeten warm te houden is daarom in deze fase ook voldoende. Dit geldt ook voor de fase waarbij de baby aan de hand voor het eerst met de voeten met de vloer in aanraking komt of via meubels zit probeert op te trekken. Om de ontwikkelen van de voetspieren op een natuurlijk manier ruimte te geven, is het juist belangrijk om nu nog geen schoenen te dragen, maar sokjes met een antislib onderkant tegen uitglijden.

Wanneer dan wel babyschoenen kopen?

Over het algemeen geldt de regel dat wanneer de baby zelfstandig de eerste stappen gezet heeft, het tijd is om babyschoenen te dragen. Pas nu krijgt het dragen van schoenen een functie: het ondersteunen van een gezonde voetontwikkeling en ruimte bieden aan bewegingsvrijheid. Het is zeker een aanrader om vast een paar schoenen in de kast te hebben liggen voor wanneer het moment is aangebroken. Natuurlijk is hier niet een leeftijd op vast te pinnen, gezien elk kind zich weer anders ontwikkelt. Wel kunnen we vaststellen dat babyschoenen niet nodig zijn in de eerste fase van de babytijd totdat de baby zelfstandig loopt, want dan is het natuurlijk tijd om op onderzoek uit te gaan en is een goede ondersteuning essentieel!

Dit zijn de best beoordeelde babyschoenen op Bol.com!